Bestuur en medewerkers

Content section

prof.dr. Marise Ph. Born

prof.dr. Marise Ph. Born

Voorzitter

Marise Ph. Born (Amsterdam, 1959) is hoogleraar personeelspsychologie en was van 2009 tot 2015 voorzitter van het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast heeft zij sinds 2007 een kleine aanstelling aan de Vrije Universiteit Amsterdam als bijzonder hoogleraar arbeids- en personeelspsychologie, in het bijzonder gericht op allochtoon-etnische groepen. Marise studeerde arbeids- en organisatiepsychologie aan de VU, waar zij in 1995 promoveerde op een testpsychologisch onderwerp: “Het meten van prestatiegericht gedrag”. Van 2008-2010 was zij President van de International Test Commission (ITC) en van 2003-2010 was zij lid van de Commissie Testaangelegenheden (Cotan) van het Nederlands Instituut van Psychologen. Sinds najaar 2015 is zij de voorzitter van het NSvP-bestuur.

drs. Siebren Houtman

drs. Siebren Houtman

Bestuurslid

Siebren Houtman (1971) studeerde psychologie en psychometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en verdiepte zich daarnaast in ICT. In 1995 ging hij aan de slag bij Meurs HRM, waar hij in eerste instantie verantwoordelijk was voor het ontwikkelen en in de markt zetten van geautomatiseerde psychologische test- en assessmentoplossingen. Later werd hij mede eigenaar van Meurs HRM (in 2016 omgedoopt tot Eelloo). Vanaf dat moment richt het bedrijf (85 mensen) zich steeds meer op het concept ‘zelfregie’. Eelloo gelooft dat het essentieel is dat mensen meer eigenaar worden van hun werk. Dat is bovenal een kwestie van veranderen, maar het kan uitstekend ondersteund worden met slimme technologie en diensten.

drs. Ila Kasem

drs. Ila Kasem

Bestuurslid

Ila Kasem is sinds februari 2000 vennoot en sinds 2003 lid van de directie bij Van de Bunt, adviseurs voor organisatie en beleid te Amsterdam. Hij is geboren op 5 oktober 1967 in Nader (Marokko). Na voltooiing van zijn studie (in 1993) begon hij als junior adviseur bij Van de Bunt. Hij heeft ruime ervaring op het vlak van strategie- en organisatieontwikkeling, waarbij het adviseren van zowel overheid als bedrijfsleven over complexe diversiteitsvragen een belangrijk onderdeel uitmaakt van zijn werk.

prof.dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee

prof.dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee

Bestuurslid

Karen van Oudenhoven-van der Zee (1966) is werkzaam als hoogleraar Interculturele Competenties en Decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek is gericht op management van diversiteit in organisaties. Van Oudenhoven is opgeleid als psycholoog op de terreinen gezondheid, arbeid en organisatie. In 2001 werd zij hoogleraar Organisatiepsychologie aan de RUG, met als expertisegebied culturele diversiteit op de werkvloer. Van 2005-2012 gaf zij als directeur leiding aan het instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid.

drs. Jan Schaapsmeerders

drs. Jan Schaapsmeerders

Penningmeester

Jan Schaapsmeerders is directeur/eigenaar van Tsji-Co BV, een consultancy die organisaties adviseert op het gebied van talentmanagement, in samenwerking met Qidos BV. Jan studeerde psychologie van arbeid & organisatie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Hij is een zeer ervaren senior leider in Human Resources (HR) en General Management die 32 jaar bij Royal Dutch Shell heeft gewerkt in binnen- en buitenland. Hij was onder andere HR & Public Affairs directeur van de Shell bedrijven in China en Hongkong en General Manager van de Shell Companies in Paraguay. In zijn laatste rol was hij HR directeur van Shell Nederland.

prof. dr. Joop Schippers

prof. dr. Joop Schippers

Bestuurslid

Joop Schippers werkt als hoogleraar Arbeidseconomie bij de Universiteit Utrecht. Zijn publicaties betreffen het brede terrein van arbeidsmarkt en maatschappelijke ongelijkheid, met een speciale focus op gender- en leeftijdsverschillen. In de loop der jaren begeleidde hij een twintigtal promotieprojecten en initieerde hij diverse o.a. door de Europese Unie en NWO gefinancierde multidisciplinaire onderzoeksprojecten, zoals het project ASPA (Activating Senior Potential in Ageing Europe). Daarnaast vervulde hij een reeks bestuurlijke functies binnen de UU, is hij actief binnen de medezeggenschap en is hij lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit voor Humanistiek en van de Wetenschapscommissie van het NIDI. Eerder was hij lid van de (laatste) Emancipatieraad, TECENA en de Visitatiecommissie Emancipatie. Momenteel maakt hij deel uit van de Monitorcommissie Talent naar de Top.

Paul den Uijl MBA

Paul den Uijl MBA

Bestuurslid

Paul den Uijl is een man uit de praktijk. Begonnen aan zijn carrière met alleen een HAVO diploma en een passie voor kennis is hij inmiddels in de afrondende fase van een MBA met leiderschap als specialisatie. Na eerdere werkervaring bij DSM en AHOLD is Paul sinds 2005 werkzaam bij de Randstad Groep Nederland in diverse functies. Sinds 2015 geeft hij in de rol van directeur leiding aan uitzend- en payroll activiteiten binnen Tempo Team, in 2018 werd hij operationeel directeur TempoTeam Nederland. Paul maakt zich hard voor een inclusieve en toekomstbestendige arbeidsmarkt, niet alleen in zijn dagelijks werk maar ook in zijn rollen als lid van het Rotterdams initiatief 010inclusief en als lid van de vakjury Rotterdams Zakenvrouw van het jaar.

drs. Sonia Sjollema

drs. Sonia Sjollema

Directeur

Na haar studie klinische psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie is Sonia Sjollema bij diverse adviesbureaus werkzaam geweest. Vanuit haar praktische ervaring op het gebied van HRM en organisatieontwikkeling geeft zij in haar huidige functie invulling aan het werkplan van de NSvP met bijzondere aandacht voor de thema’s loopbaanontwikkeling, motivatie en culturele diversiteit. Zij begeleidt vanuit haar functie verschillende vernieuwende projecten en organiseert seminars en congressen die bijdragen aan kennisverspreiding.

dr. Luc Dorenbosch

dr. Luc Dorenbosch

Programma Manager

Dr. Luc Dorenbosch (1978) studeerde Human Resource Studies en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte van 2008 tot 2016 als onderzoeker bij TNO. Luc is Programma Manager bij de NSvP waar hij lopende NSvP-projecten coördineert en vormgeeft aan nieuwe projectprogramma’s en partnerships. Daarnaast is Luc zelfstandig baaningenieur.

Anne-Mieke Binnendijk

Anne-Mieke Binnendijk

Bureau Manager

Sinds oktober 2015 is Anne-Mieke Binnendijk (1972) als bureau manager verbonden aan de NSvP. Zij faciliteert in deze functie de processen en mensen binnen de NSvP. Na haar studie Taal- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Tilburg werkte zij onder meer als redactiecoördinator en bladmanager bij verschillende bureaus en kleine uitgeverijen. In haar werk bij de NSvP zijn (digitale) communicatie en het beheer van het Kenniscentrum dan ook haar aandachtsgebieden.

Contact met ons opnemen
Het bestuur, de directeur en de medewerkers zijn te bereiken via het hoofdkantoor:

NSvP
Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
Tel.: 026-4457800
E-mail: info@nsvp.nl