Slider section

20 mei 2021 | 15.00 – 16.00 | Online

1e David van Lennep Keynote

met aansluitend uitreiking DvL Scriptieprijs

 

Meld u hieronder aan

Prof. Kevin Rockmann (George Mason University, VS)

Het eenzame kantoor?

Een blik op de toekomst
van werken op afstand

Content section

**Inschrijving is gesloten, aanmelden niet meer mogelijk**

Uitnodiging & Aanmelden

Op donderdag 20 mei vindt de 1e David van Lennep Keynote plaats, met aansluitend de feestelijke uitreiking van de David van Lennep Scriptieprijs. Dit event bezoekt u als avatar in de digitale omgeving van GoMeet. Een leuke online ervaring, alsof u er in een conferentiezaal ‘live’ bij bent.

Het is ons een groot genoegen om te melden dat de 1e David van Lennep Keynote wordt verzorgd door de internationaal vooraanstaande Prof. Dr. Kevin Rockman (George Mason University, VS), die ons meeneemt in de meest relevante wetenschappelijke inzichten voor het vormgeven van de toekomst van werken op afstand in combinatie met het werken op de vertrouwde werkplek.

De middag wordt afgesloten met de David van Lennep Scriptieprijs uitreiking. Hierin maakt u kennis met de drie winnende scriptanten die kwalitatief hoogstaand onderzoek hebben verricht met belangrijke implicaties voor HR praktijk. Zie hier alle veertien genomineerde studenten en hun Masterscripties.

Het online bijwonen van dit NSvP event is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan hieronder.


 

Het eenzame kantoor?
Blik op de toekomst van werken op afstand

(Keynote in English)

Keynote: Prof. Dr. Kevin Rockmann, George Mason School of Business.

De thuiswerkervaringen tijdens de corona-pandemie hebben belangrijke gevolgen voor ons denken over werken op afstand. Het argument dat “we alleen succesvol kunnen zijn als iedereen elke dag op hetzelfde tijdstip naar eenzelfde werkplek komt” is achterhaald. Sommigen wisten het al, maar nu weet een meerderheid van de kantoorwerkers dat het ook anders kan. Dus hoe gaan we om met de roep om meer flexibiliteit in hoe, waar en wanneer we ons werk doen? Laten we mensen één dag per week, één dag per maand, één dag per jaar naar het werk laten komen? Nooit? Altijd? Hoe moeten bedrijven deze discussie insteken? Welke perspectieven zijn daarbij van belang? En wat betekent dat voor de rol van leidinggevenden, managers, mentors, trainers, HR-professionals, en andere professionals?

Kevin Rockmann biedt handvatten voor organisaties om bewust het gesprek hierover aan te gaan. Doel is de mogelijkheden te verkennen en een geleidelijk vervolg te vinden op de ervaringen tijdens de pandemie. De grootste valkuil is terug te willen gaan naar hoe het vroeger was. De grootste uitdaging is om mee te bewegen naar een toekomstige wereld van werk.

Rockmann deed al eerder onderzoek naar bedrijven met zeer vrije en liberale thuiswerkregelingen, met een fascinerende uitkomst. Het zorgde uiteindelijk voor eenzame kantoren. Een samenvatting (en mooi samenvattend filmpje) van dit onderzoek vindt u hier. Het geeft een blik in de toekomst van het ‘hybride werken’ die we mogelijk willen voorkomen.

NB. De keynote is in het Engels.

 

Het Programma

14.45 uur Download GoMeet (zie de mail die u van ons krijgt) en start deze alvast op. Dan kunnen we op tijd beginnen.
15.00 uur Keynote "Het eenzame kantoor? Blik op de toekomst van werken op afstand" door Prof. Dr. Kevin Rockmann.
16.00 uur Uitreiking David van Lennep Scriptieprijs voor de beste Masterthesis van 2020 in het domein van A&O psychologie en HRM. Jury: Prof. Dr. Toon Taris (UU), Dr. Diana Rus (RUG) en Dr. Machteld van den Heuvel (UvA).
16.30 uur Afsluitende (digitale) borrel! Het kan!

Praktisch

Datum
20 mei 2021

Tijd
14.45 – 16.30 uur

Plaats
GoMeet
(Online)

 

Aanmelden

Sprekers

Kevin Rockmann

Hoogleraar Management aan de George Mason School of Business.

Zijn onderzoek richt zich op manieren waarop productieve werkrelaties worden gevormd en onderhouden. Zijn huidige onderzoek is gericht op de ervaring van eenzaamheid in organisaties, hoe sterke relaties tussen collega’s worden gevormd, en hoe organisaties omgaan met verandering nu ze uit de pandemie komen.

Zijn onderzoek werd in verschillende toonaangevende tijdschriften gepubliceerd, zoals: Academy of Management Review, Academy of Management Journal, Journal of Applied Psychology, Organization Behavior and Human Decision Processes, Academy of Management Discoveries.