Maakplaats 021 fellowship

Content section

Winnaar SkiLLLsChallenge 2017

Indieners

Sacha van Tongeren – Openbare Bibliotheek Amsterdam
Karien Vermeulen – Waag Society
Monique Pijls – Hogeschool van Amsterdam
maakplaats021.nl


Aanpak

Leren door te maken, dat is het principe waar het programma ‘Maakplaats 021’ op inzet. Openbare Bibliotheek Amsterdam, Waag Society, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam gaan de komende jaren in verschillende wijken in Amsterdam gezamenlijk makerspaces (maakplaatsen) realiseren met een educatief programma. Gewerkt wordt aan ‘ecosystemen in buurten’ waarbij ieder kind in Amsterdam de kans moet krijgen de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij deze tijd. Uniek is de verbinding tussen het binnenschoolse en buitenschoolse educatieve aanbod.

Het is onmogelijk om de 21e eeuwse leerlingen te onderwijzen als je zelf niet in deze eeuw geleerd hebt. Daarom worden docenten gedurende een bepaalde tijd als ‘fellow’ aan de maakplaatsen gekoppeld. Zij specialiseren zich in ‘maakonderwijs’ en 21st century skills. Deze docenten besteden een vast aantal uitgeroosterde dagen per schooljaar aan zowel scholing als materiaal- en lesontwikkeling.


Looptijd

Juni 2017 t/m december 2018


Meer informatie

Klik hier voor het hele projectplan.


 

Tijdslijn

Enthousiaste docenten onmisbaar voor techneuten van morgen

1 december 2017
Enthousiaste docenten onmisbaar voor techneuten van morgen

“De 21e eeuw met al zijn digitalisering en technologisch vernuft is al een flink eind op streek, maar het reguliere onderwijs haakt daar nog veel te weinig op aan. Zeker scholen in achterstandsbuurten.” Lees het interview met Sacha van Tongeren in ons Kenniscentrum.

Lees meer

Gezocht: docenten voor Maakplaats 021 fellowship

30 augustus 2017
Gezocht: docenten voor Maakplaats 021 fellowship

Goed nieuws voor docenten: dit najaar start een bijzonder trainingsprogramma, het Maakplaats 021 fellowship. In de training ervaar je zelf hoe het is om te creëren, en kinderen te begeleiden in dit proces. Aanmelden kan nu!

Lees meer

Skills film: de winnende initiatieven!

26 juni 2017
Skills film: de winnende initiatieven!

Vlot filmpje met de winnende initiatieven van de SkiLLLsChallenge 2017 tijdens het OmkeerEvent.

Lees meer

Radiouitzending met winnaars challenge

19 juni 2017
Radiouitzending met winnaars challenge

In het programma People Power op New Business Radio gingen de winnaars van de SkiLLLsChallenge en Sonia Sjollema van de NSvP in gesprek over jongeren en de arbeidsmarkt van de toekomst. Hier kun je de uitzending terug luisteren.

Lees meer

Winnaars SkiLLLsChallenge bekend!

15 juni 2017
Winnaars SkiLLLsChallenge bekend!

Op 15 juni 2017 werd tijdens het OmkeerEvent in de Metaal Kathedraal bekend wie de geldprijzen voor de SkiLLLsChallenge in de wacht slepen. Twee juryprijzen en één publieksprijs gingen naar….

Lees meer

Prijs in de wacht gesleept!

15 juni 2017
Prijs in de wacht gesleept!

Prijs gewonnen: dat deel je natuurlijk op facebook! “We hebben de prijs gewonnen voor ons plan om een Maakplaats 021 Fellowship te starten; hiermee kunnen we leraren uit de buurt de tijd en de ruimte bieden om zich – in onze maakplaatsen – te verdiepen in 21st century skills en maakonderwijs.”

Lees meer

Pitchfilm Maakplaats 021

12 juni 2017
Pitchfilm Maakplaats 021

Leren door te maken, dat is het principe waar het programma ‘Maakplaats 021’ op inzet. Samen met scholen in Amsterdam zetten de initiatiefnemers een programma op voor docenten om zich te specialiseren in ‘maakonderwijs’, digitale fabricage en 21st century skills.

Lees meer