Hoe gaan we een Leven Lang Leren? Skills voor de toekomst volgens de deelnemers van de SkiLLLsChallenge
Inmiddels zijn alle 29 inzendingen voor de SkiLLLsChallenge binnen.
Hier kun je een overzicht van alle inzendingen vinden.

Op welke toekomst vaardigheden voor een Leven Lang Leren op een dynamische arbeidsmarkt richten de initiatieven van de SkiLLLsChallenge zich?
De deelnemende organisaties richten zich voornamelijk op de toekomstvaardigheden communiceren en creatief denken. Het valt daarnaast op dat, volgens de deelnemers, jongeren in de toekomst veel technologische vaardigheden, netwerkvaardigheden en zelfregulatie zullen gaan inzetten.
skills 3Hoe gaan zij deze 21st century skills aanleren?
De meest gebruikte methode die de deelnemende organisaties willen toepassen, is het leren van andere jongeren door middel van co-creatie of peer-2-peer learning. Het aanleren van kennis en het geven van trainingen zijn andere, veel gebruikte methoden om jongeren skills bij te brengen die nodig zijn voor de toekomstige dynamische arbeidsmarkt.

methoden 2

Op welke plekken kan leren en ontwikkelen nog meer plaatsvinden dan in een klas of werkplek?
Naast het klassieke leren in het onderwijs, richten de initiatieven zich ook op online-leren, leren op de werkplaats en speciale evenementen, en leren door buiten je comfortzone te stappen.

Samen bereiden deze initiatieven jongeren voor op een Leven Lang Leren en bieden zij hen de vaardigheden die zij in de arbeidsmarkt van de toekomst nodig hebben. Wij zijn daarom trots op alle initiatieven en wensen de deelnemende organisaties veel succes bij het verwezenlijken van hun plannen!

Reacties

reacties