Slider section

Werkconferentie :: 31 januari 2017

Uit de impasse!

De bijdrage van Nudging aan medewerkerontwikkeling

Aankondiging NudgeChallenge

Content section

Het stimuleren van opleiding en ontwikkeling van medewerkers is niet alleen een kwestie van genoeg financiële middelen en de juiste leermethode. Medewerkers gaan niet automatisch van alles leren, maar dat maakt hen niet per se uitgeleerd of passief. Er kan een employability-impasse zijn ontstaan. Maar hoe kun je met kennis van gedrag toch beter begrijpen waardoor medewerkers in de actiestand geraken? Wat zijn daarbij OntwikkelNudges die aantoonbaar kunnen werken en waarom? Hoe ga je gedragsbewuster om met het thema leven lang leren?

De bijdrage van Nudging aan medewerkerontwikkeling wil de NSvP in 2017 graag verder verkennen met HR professionals, HR beleidsmakers en gedragsexperts samen. Deze werkconferentie was een aftrap en ging over het aanpakken van uitdagingen als:

  • Waarom is het zo moeilijk voor medewerkers om te investeren in hun eigen toekomst?
  • Waarom maakt men niet altijd optimaal gebruik van opleidingsmiddelen die voorhanden zijn?
  • Welke belemmeringen in de context van werk staan formeel en informeel leren in de weg?
  • Hoe kan HR-beleid hierbij bewuster gebruik maken van kennis van menselijk gedrag?
NudgeChallenge

Op 31 januari 2017 kwamen tijdens de NSvP werkconferentie gedragswetenschappers en organisaties samen in het formuleren van nieuwe wegen uit de employability-impasse!
Aanwezige HR professionals, beleidsmakers of gedragsexperts kunnen zich nu aanmelden om nog een stap verder te zetten in de NSvP NudgeChallenge. Maar de Challenge is natuurlijk open voor iedereen.

Lees de aankondiging van de NudgeChallenge en doe mee!

 

de-omkering


Het Programma

12:45 uur Inloop
13:15 uur Start: Waarom deze werkconferentie?
13:30 uur Keynote: Joanne Reinhard (senior advisor BIT London)
13:55 uur Casus: Nudging & Ontwikkeling in de praktijk
14.30 uur NudgeWorkshop: Samen aan de slag!
16.00 uur Pitches: Ophalen eerste Nudge-ideeën bij aanwezigen
16.30 uur Afsluiting: Toelichting NudgeChallenge 2017
Opname 'Gangmakers', BNR Radio

Praktisch

Datum en tijd

31 januari 2017
13.15 – 17.00 uur

Plaats en locatie

Vrije Universiteit Amsterdam
Atrium-zaal, Medische Faculteit VU

Aanmelden

Sprekers

Joanne Reinhard

Tijdens de werkconferentie wordt een inleiding verzorgd door de Nederlandse Joanne Reinhard van het toonaangevende Behavioural Insights Team (BIT). Vanuit London heeft BIT op vele terreinen gedragskennis ingezet om beter werkend beleid te stimuleren. Joanne vertelt o.a. over haar ervaringen met Nudging in relatie tot leren en ontwikkeling. Lees hier een recent interview met Joanne.

Arne Meeldijk

Arne Meeldijk, Kaj Bots en Yvonne Engels zijn gedragswetenschappers in dienst bij UWV. In het afgelopen anderhalf jaar zijn diverse experimenten uitgevoerd om de dienstverlening van UWV verder te verbeteren. De resultaten laten zien hoe je met slim gebruik van gedragswetenschappelijke kennis, op een kostenefficiënte manier gedrag kunt veranderen.

BNR nieuwsradio

BNR Gangmakers sloot de dag af met een paneldiscussie over belemmeringen en oplossingen voor een Leven Lang Leren. Ria Stienen (HR directeur, XPO Logistics), Joop Schippers (professor, Universiteit Utrecht), Joanne Reinhard (senior advisor BIT) en Sonia Sjollema (directeur NSvP) gingen met elkaar in discussie. Presentatie: Sybren Visser.