Slider section

NSvP OmkeerEvent ::  15 juni 2017

Reframing Leven Lang Leren:
Van moeten naar willen

NSvP OmkeerEvent ::  15 juni 2017

Schrijf je gratis in en denk en debatteer mee!

NSvP OmkeerEvent ::  15 juni 2017

Ontmoet nieuwe mensen
uit wetenschap en praktijk

NSvP OmkeerEvent ::  15 juni 2017

Alle Challenge prijswinnaars
worden bekend gemaakt!

NSvP OmkeerEvent ::  15 juni 2017

Tot 15 juni in de Metaal Kathedraal!

Content section

NSvP OmkeerEvent 2017 

Hoe en waar leren jongeren skills voor de toekomst? Wat moet er worden omgekeerd om leren en talentvol werken ruim baan te geven? Hoe gaan we van moeten naar willen leren? Denk, praat en debatteer mee tijdens het NSvP OmkeerEvent op 15 juni!

Met een afwisselend programma vraagt de NSvP aandacht voor het thema Re-framing Leven Lang Leren. In de ochtend zoomen we in op toekomst-skills die bijdragen aan een Leven Lang Leren, en de vraag of en hoe deze zijn te ontwikkelen. In het middagprogramma staat gedragsbewust HR-beleid centraal. Acht organisaties willen met behulp van OntwikkelNudges onderzoeken hoe beleid beter afgestemd kan worden op menselijk gedrag: hoe doorbreken we de impasse en komen we makkelijker in de actiestand als het gaat om blijvend leren en ontwikkelen?

Boeiende sprekers en debatten

Dagvoorzitters Daan Boom en Stijn van Vliet (bekend van het tv-programma StreetLab) leiden het ochtendprogramma in goede banen. Verder: inhoudelijke bijdragen van o.a. Juliette Walma van der Molen (NSvP/NIAS-fellow) en Eva van den Broek (gedragseconoom WUR), een jongerenpanel bestaande uit Jan Portheine (CEO KarTent), Chloé Rutzerveld (3D Food Print) en Suzanne Smulders (co-founder Lena Fashion Library), discussie en debat onder leiding van Mirjam Bink (ONL voor ondernemers), Joanne Reinhard (Behavioural Insights Team) en Semih Eski (voorzitter CNV Jongeren).

Tijdens het OmkeerEvent zullen de winnaars van de SkiLLLsChallenge (samen met Instituut Gak) en de NudgeChallenge (samen met Behavioural Insights Team en PW) bekend worden gemaakt. Voor de meest excellente Masterscriptie op het gebied van A&O-psychologie en HRM reiken we ’s middags de jaarlijkse David van Lennep Scriptieprijs uit.

Het Programma

9.30 Inloop met koffie en thee
10:00 Start programma met Daan en Stijn van Streetlab
10:15 Keynote Farid Tabarki (Studio Zeitgeist): "Transformation Playground"
10:45 SkiLLLs pitches (1e ronde) - flitsende filmpresentaties.
11:10 Intermezzo: Hoe /waar ontwikkel je skills van de toekomst?
Column Juliette Walma van der Molen en interview jongeren-panel
11:40 SkiLLLs pitches (2e ronde) - flitsende filmpresentaties.
12:00 Stemmen en bekendmaking winnaars SkiLLLsChallenge
12:30 LUNCH
13:30 Aanvang middagprogramma met keynote Eva van den Broek: 'Beleid voor echte mensen'
14:00 Uit de impasse - met OntwikkelNudges.
Bekendmaking winnaars pilotprijs NudgeChallenge.
14:30 Op weg naar oplossingen. Discussie en debat in 3 parallelle gespreksrondes. Met o.a. Semih Eski, Mirjam Bink, Joanne Reinhard en Daphne Truijens.
15:30 David van Lennep Scriptieprijs
16:00 Afsluiting en borrel

Praktisch

Datum
donderdag 15 juni 2017
Tijd
10:00 – 16:30 uur
Plaats
De Metaal Kathedraal
Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht
Klik hier voor een routebeschrijving

AANMELDEN KAN NIET MEER!

Aanmelden

Sprekers

Stijn van Vliet

Programmamaker, presentator en komiek. Tijdens deze ochtend is hij een van de dagvoorzitters.

Tijdens zijn studie Algemene Sociale Wetenschappen werd Stijn ook aangenomen op de BNN University en maakte hij programma’s voor 101.tv en DUB. Samen met jeugdvrienden Daan Boom, Jasper Demollin en Tim Sender startte hij het programma Streetlab voor de KRO-NCRV, waarin vier jeugdvrienden sociale experimenten uitvoeren vanuit hun eigen fascinatie.

Daan Boom

Programmamaker, muzikant en komiek. Tijdens deze ochtend is hij een van de dagvoorzitters.

Vanaf jongs af aan is Daan al bezig met theater en het maken van programma’s. In 2008 won hij samen met zijn vrienden Stijn van Vliet en Jasper Demollin de nationale Kunstbende prijs met absurdistisch cabaret. Naast het programma StreetLab, was hij ook te zien in het het programma Maestro, waarin BN’ers zonder ervaring een orkest gaan dirigeren. Ook schrijft hij op dit moment aan een theatershow.

Farid Tabarki

Oprichter en directeur van Studio Zeitgeist, verzorgt tijdens het ochtendprogramma een keynote over “Transformation Playground”. 

Sinds 2000 doet Farid onderzoek naar de (Europese) tijdsgeest, daarnaast presenteert hij TV-programma’s als MTV Coolpolitics en Durf te Denken, van Socrates tot Sartre en schrijft hij wekelijkse een column in het Financieele Dagblad. Tevens was hij lid van Platform Onderwijs 2032. Als medeoprichter van The Finishing School ondersteunt hij toptalent uit overheden en bedrijven om zich breder te ontwikkelen.

 

Eva van den Broek

Gedragseconoom en verzorgt tijdens het OmkeerEvent een keynote met de titel ‘Beleid voor echte mensen’. 

Dr. Eva van den Broek onderzoekt hoe gedragsinzichten de wereld kunnen vereenvoudigen. Samen met beleidsmakers en bedrijven leidt ze toegepaste onderzoeksprojecten om meetbaar betere gedragsprikkels te ontwerpen. Zij deed verschillende opdrachten rond duurzaamheid, afvalscheiding, studiekeuzes en energie-efficiëntie voor o.a. het Ministerie van Economische Zaken. Eva is gepromoveerd in gedragseconomie en werkt bij Wageningen UR.

 

Juliëtte Walma van der Molen

Hoogleraar aan de Universiteit Twente, directeur Science Education and Talent Development (SETD). Tevens NSvP-NIAS Fellow. 

Juliette is voorstander van een bredere benadering van onderwijs, waar  – naast de noodzaak van basiskennis en kernvaardigheden –  ruimte is voor vaardigheden, houdingen, motivaties en zelfbeelden die leren en ontwikkelen ondersteunen.

 

Suzanne Smulders

Co-founder LENA Fashion Library, een bibliotheek voor kleding. Na haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute ontwikkelde Suzanne een haat-liefde verhouding met de wereld van de mode. Ze besloot een verandering in gang te zetten van binnenuit de modesector: fast fashion in een duurzame context, vanuit een circulaire gedachte.

 

 

Jan Portheine

Co-Founder en CEO KarTent. Tijdens OmkeerEvent neemt hij deel aan het panel van jongeren. Hoe hebben zij hun weg naar de arbeidsmarkt gevonden. Wat zijn volgens hen skills van de toekomst? Waar en hoe hebben zij hun skills ontwikkeld?

 

 

Chloé Rutzerveld

3D Food designer – combineert haar fascinatie voor natuur, design, techniek en voedsel (en de relatie die mensen met voedsel hebben) om het voedsel voor de toekomst te ontwerpen. Nadat ze in 2014 Cum Laude afstudeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven startte ze haar eigen studio als Food & Concept Designer. Komend jaar is ze bovendien Artist in Residence in RAUM, Utrecht.

 

Mirjam Bink

Ondernemer en co-founder ONL voor ondernemers. Haar afstudeeropdracht leidde tot de oprichting van I-recruiting BV, een innovatieve internetwervingsmethode. Naast haar ondernemerschap is zij al vanaf haar 28e bestuurlijk actief. In 2013 richtte zij de stichting ONL voor Ondernemers op met het doel de kloof tussen politiek en ondernemers te verkleinen.

 

Semih Eski

Voorzitter CNV Jongeren. Volgens Semih is het cruciaal om te investeren in mensen: daar draait het om op de toekomstbestendige arbeidsmarkt. Hoe wordt leren leuker en aantrekkelijker voor jongeren – óók (of juist?) voor jongeren die leren associëren met ‘leren in de schoolbanken’?

 

 

Daphne Truijens

Promovenda in Filosofie en Economie aan het Erasmus Institute for Philosophy and Economics, Erasmus Universiteit Rotterdam en onderzoeksmedewerker SMO.
In haar promotieonderzoek over ‘nudge’ houdt zij zich bezig met (ir)rationele keuzes en de vraag onder welke voorwaarden we keuzes zo kunnen én mogen presenteren dat mensen gestuurd worden in de richting van een bepaalde keuze. Vragen als ‘wat is een rationele keuze eigenlijk?’ spelen hierbij een centrale rol.

Joanne Reinhard

Senior Advisor bij Behavioural Insights Team (BIT), een organisatie met een multidisciplinair team van beleidsadviseurs en -onderzoekers dat het beleid op vele terreinen wil verbeteren door kennis van menselijk gedrag. Tijdens OmkeerEvent zal Joanne meepraten over haar kijk op het stimuleren van een Leven Lang Leren en de rol van gedragswetenschap.