Slider section

Inschrijving AI x Recruitment Challenge

Dien jouw plan over de bijdrage van
AI / Algoritmes aan Recruitment
hieronder in

Lees Achtergrond Challenge

Content section

AI x Recruitment
Challenge

 • Laat zien hoe je met AI breder en diverser talent werft en/of selecteert
 • Laat zien hoe je met AI transparanter en eerlijker werft en/of selecteert
 • Laat zien hoe AI mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betere kansen kan bieden
 • Laat zien hoe AI individuele werkenden helpen om betere loopbaanbeslissingen te nemen
 • Laat zien hoe de combinatie AI en menselijke beoordeling tot betere recruitmentbeslissingen leidt
 • Laat zien waar er problemen zijn met de inzet van AI in recruitment en hoe je deze verhelpt
 • Laat zien hoe AI in recruitment kan toegroeien naar meer Reponsible AI en/of Explainable AI

Demonstreer de bijdrage van AI aan een betere en meer inclusieve arbeidswerking ten opzichte van traditionele recruitmentprocessen. Lees meer!

Voorstel AI x Recruitment Challenge

De definitieve indiening van jouw idee en aanpak van een pilotproject verloopt via onderstaand format. Vul dit zo volledig mogelijk in. Alvast zeer veel dank voor je inzending! ** Heb je vragen vooraf of wil je toetsen of je idee of aanpak in deze NSvP Challenge zou passen, stuur gerust een mail dan nemen we contact met je op. Doe dat naar: info@nsvp.nl. ** TIP: Sommige invulvelden kennen een maximum aan tekens/woorden. Maak eerst een schets in Word van je aanvraag, waarna je de antwoorden kopieert naar deze site.
 • De NSvP hecht aan een samenwerking tussen praktijk- en kennispartners. Met welke partner(s) ga je deze uitdaging nog meer aan? Geef de naam/namen, functie en organisatie waar ze werken.
 • Geef aan waarom juist deze combinatie van mensen belangrijk is bij het aangaan van deze challenge.
 • Welke uitdaging ga je aan?

  De deeluitdagingen zijn: Laat zien hoe je met AI breder en diverser talent werft en/of selecteert / Laat zien hoe je met AI transparanter en eerlijker werft en/of selecteert / Laat zien hoe AI mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betere kansen kan bieden / Laat zien hoe AI individuele werkenden helpen om betere loopbaanbeslissingen te nemen / Laat zien hoe de combinatie AI en menselijke beoordeling tot betere recruitmentbeslissingen leidt / Laat zien waar er problemen zijn met de inzet van AI in recruitment en hoe je deze verhelpt / Laat zien hoe AI in recruitment kan toegroeien naar meer Reponsible AI en/of Explainable AI
 • Welke activiteiten ga je verrichten?

  Verwerk in de beschrijving van de aanpak een of meerdere van de volgende activiteiten: Het testen van een technologie / Het onderzoeken van een nieuwe methode / Het ontwikkelen van een nieuwe AI-toepassing / Een use-case of data-simulatie van de effecten van de inzet van AI / Het toetsen/vergelijken van verschillende algoritmes / Het vergelijken van oordelen/beslissingen o.b.v. menselijke versus artificiële intelligentie / Het ontwerpen van AI-richtlijnen / beslisboom voor het recruitmentproces / Demonstreren betere connectie tussen mens en technologie / Het inzichtelijk en overdraagbaar maken van kennis over AI in recruitment
 • Maak hierbij puntsgewijs een opsomming van te onderscheiden (deel)activiteiten in de challenge-periode van een jaar
 • Wat ga je wanneer doen en hoe besteed je de pilotsubsidie van EUR 10.000 over de verschillende activiteiten tussen oktober 2019 en oktober 2020? Als er aanvullende financiering is dit ook graag vermelden (hoeveel / van wie?).
 • Naar welk overdraagbaar innovatief eindproduct werk je toe?

  De NSvP heeft een maatschappelijke taak om innovatie op het gebied van werk een zetje in de rug te geven. Beschrijf welk eindproduct je voor ogen hebt na een challenge-periode van een jaar. Denk in je antwoord bijvoorbeeld aan: Een prototype van een applicatie / Een onderzoekspublicatie / Een game of simulatie / Een e-cursus of MOOC of andere vorm van digitale kennisverspreiding / Een data(-screening) of statistisch product / Een ander innovatief eindproduct
 • Stel je wint na 1 jaar de doorontwikkelsubsidie van EUR 20.000. Welke investeringen (puntsgewijs) moeten dan concreet worden gedaan om het eindproduct te voltooien?
 • De NSvP beoogt een actieve verspreiding van de kennis die voortkomt uit de activiteiten die wij subsidiëren. Hoe ga je de kennis en ervaring uit jouw project documenteren en verder toegankelijk maken aan een breder (HR) publiek? Dit mogen meerdere manieren zijn.
 • Op het moment van indiening, ontbreken er nog zaken, partijen, data etc. om in oktober 2019 meteen te kunnen starten?

  Om het plan tot uitvoer te brengen, zoals voor ogen, wat ontbreekt er mogelijk nog op het moment van indiening? Hoe ga je ervoor zorgen dat dat geen risico wordt bij het kunnen doen van een pilotproject?
 • Let op: Een pilotproject van een jaar kent weinig aanlooptijd. Er moet meteen gestart kunnen worden, zonder teveel onzekerheden over benodigde bronnen, toegang, data, partners etc. Op basis van de antwoorden op deze vraag wil de NSvP zeker nog graag in contact komen - ook om je mogelijk nog te kunnen helpen.
 • Aanvullende informatie / documentatie?

 • Laat hieronder eventuele weblinks achter die meer achtergrond bieden over wat je wilt gaan doen en waarom. Alles wat informatief voor ons is, kun je achterlaten in de vorm van een URL.
 • Tot Slot

  Veel dank voor je inzending. Dit formulier vormt de definitieve indiening voor deelname aan de AI x Recruitment Challenge. Zorg dus dat jouw aanvraag compleet is! Na 4 september hoor je van ons of jouw voorstel bij de top 3 winnende initiatieven hoort. Het kan zijn dat we daarvoor telefonisch of per mail nog enkele vragen zullen stellen die van belang zijn voor een goede beoordeling.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Keer mee om!

onkering transparant