Slider section

NSvP OmkeerEvent :: 18 Juni 2019

Is AI een matchmaker
of een spelbreker op
de arbeidsmarkt?

Meer info

Meld je NU aan!

Ervaar een
recruitment-algoritme
aan den lijve

SETUP Talk

Een andere
kijk op AI in
Recruitment

Content section

Het was een groot succes, het OmkeerEvent op 18 juni 2019! Bekijk de terugblik op onze website innovatiefinwerk.nl.  Foto’s vind je op onze Facebookpagina: www.facebook.com/InnovatiefinWerk

OmkeerEvent 2019 :: AI in Recruitment

Hoe kan AI een goede en eerlijke arbeidsmarkt faciliteren of juist frustreren? Met het OmkeerEvent – AI in Recruitment – op 18 juni 2019 willen we partijen laten kennismaken met HR-technologie aangedreven door Artificiële Intelligentie (AI). De NSvP maakt zich al sinds de oprichting in 1926 hard voor een gefundeerde afstemming tussen mens en werk. Interessant is dat AI in de wereld van werving & selectie een zeer snelle intrede heeft gedaan met de belofte dat matching accurater, sneller en beter door een algoritme kan worden gedaan dan door de mens. Hoe staat het met die belofte?

Samen met de deelnemers willen we scherper krijgen wat de nieuwe tech-beloften de arbeidsmarkt van morgen écht te bieden hebben. Hoe beïnvloedt het de kansen op werk voor verschillende partijen – positief, maar mogelijk ook negatief? De AI-technologie is boeiend en interessant en kan zeer nuttig zijn. Maar welke vragen moeten we ons blijven stellen in zowel de wetenschap als praktijk? Denk en debatteer mee!

De AI x Recruitment Experience – Stap in het algoritme!

Op het Event zal Medialab SETUP twee installaties aan de hand waarvan deelnemers op een andere manier zien wat technologie en AI kunnen betekenen voor de arbeidsmarkt. In een SETUP Talk vertelt Siri Beerends over de relatie tussen HR, algoritmen en de ethische implicaties daarvan en vertellen makers Vincent, Jeroen en Joost in geuren en kleuren over hun installatie. 

Samen met keynote-spreker en recruitment-tech expert Bas van de Haterd gaan we nog iets unieks doen. We stappen interactief met de deelnemers in een recruitment-algoritme. Je gaat de beslisregels van een algoritme aan den lijve ervaren, en mogelijk ben jij wel de beste match voor de fictieve baan!

Alles zal duidelijker worden gedurende het OmkeerEvent. Ter voorbereiding willen we je wel vragen net iets meer informatie over jezelf te geven dan gebruikelijk. Allemaal ter lering (en ook een beetje vermaak). We hopen daarom op je onbevangen medewerking.

Het Programma

12:30 uur Inloop met koffie en thee (let op geen lunch!)
13:00 uur Opening OmkeerEvent
13:20 uur Keynote Bas van de Haterd
14:00 uur Keuzetafels met diverse Experts
15:30 uur SETUP Talk: Siri Beerends, 2 installaties toegelicht
16:15 uur Uitreiking David van Lennep NSvP Scriptieprijs
16:45 uur Afsluiting + Borrel

Praktisch

de-omkering

Datum en tijd
dinsdag 18 juni 2019
12.30 – 17.00 uur
Plaats
Metaal Kathedraal, Utrecht
Klik hier voor locatie

Aanmelden

Workshops

Deelnemers kunnen in het interactieve deel aanschuiven bij diverse keuzetafels om in gesprek te gaan over verschillende kanten van AI x Recruitment. Het doel is een stap verder te zetten in de discussie. Wat heeft AI de arbeidsmarkt van morgen écht te bieden? Wanneer worden we als maatschappij blijer van de intrede van AI-technologie op de arbeidsmarkt? Maak kennis met verschillende perspectieven vanuit wetenschap en praktijk.

Samen met SETUP Medialab zetten we een challenge uit onder ontwerpers en kunstenaars om de werking van AI op de arbeidsmarkt zichtbaar en invoelbaar te maken. Tijdens het OmkeerEvent maken we bekend welke makers hiermee aan de slag gaan. Zij gebruiken de input van het Event om in hun project op een krachtige manier relevante vragen te visualiseren.

Sprekers

Bas van de Haterd

Bas van de Haterd, Recruitment-tech Expert

Bas koppelt technologische ontwikkelingen aan sociaal-maatschappelijke trends en vertaalt deze naar de impact die ze gaan hebben op organisaties en sectoren.
In zijn bevlogen stijl spreekt hij over de manier waarop technologie de arbeidsmarkt en recruitment in het bijzonder gaat veranderen.

SETUP

o.a. Siri Beerends, Vincent Hoenderop, SETUP Medialab

Tijdens het OmkeerEvent presenteert SETUP twee installaties rondom uitdagingen bij AI x Recruitment. In een SETUP Talk lichten de makers de werken toe. Laat u uitdagen en inspireren door een andere manier van kijken naar de rol van AI in recruitment.

Marise Born

Marise Born, Hoogleraar & NSvP voorzitter

Marise is hoogleraar personeelspsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar interesse ligt ook bij de rol die AI en technologie spelen bij de werving en selectie van mensen. Zij zal in een workshop ingaan op de valkuilen bij het zoeken naar de optimale kandidaat voor een baan. Wel eens van ‘overfitting’ gehoord?

eelloo

Siebren Houtman & Jaap Jan van Assen, eelloo

Siebren en Jaap Jan zijn beiden werkzaam bij eelloo. Zij verzorgen een keuzeworkshop met de vraag of AI er enkel is voor organisaties of ook voor mensen. Want met de kracht van AI zou je ook het proces van het matchen van mens en werk als geheel kunnen verbeteren!

Recruiters United

Annelies Graafland & Eric Houwen, Recruiters United

Recruiters United is uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke recruitmentplatform in Nederland met ruim 700 leden. Zij maken werk van een officiële recruiterscode, want wanneer AI de selectie maakt is het menselijk handelen van groter belang dan ooit. Ga in gesprek over wat een kandidaat hierin van een recruiter kan en mag verwachten.

TNO

Francisca Grommé & Sophie Emmert, TNO

Francisca en Sophie zijn beiden werkzaam bij TNO en verrichten momenteel onderzoek naar digitale discriminatie in werving- en selectieprocedures. Diverse AI toepassingen worden al gebruikt door recruiters; maar waarin schuilt de gevoeligheid voor discriminatie? In de gebruikte data en algoritmes, de wijzen van toepassing, of reflecteert AI slechts bestaande maatschappelijke ongelijkheden? Zij gaan graag met u in discussie over AI en inclusiviteit.

TalentSwot

Marco van Damme, TalentSwot

Schuif aan bij Marco van recruitmenttech bedrijf TalentSwot voor een demo van een chatbot dat een deel van het sollicitatiegesprek kan overnemen. Wat zegt een analyse van de chattekst over de sollicitant? Hoe draagt deze recruitmenttechnologie bij aan het recruitmentproces?